Národní výstava Ostrava 7. 4. 2018

Na výlet jsme se vydali už v pátek dopoledne.

Zvolili jsme výletovou formu cesty a tak jsme nikam nespěchali. Cestu Praha – Štramberk jsme zvolili po D1 s nadějí hladkého průjezdu a zastávkou v Brně. Štěstí stálo při nás a tak, i přes pár nucených zpomalení a nutných zúžení, jsme se úspěšně dostali do Brna. Měli jsme domluveno, že vyzvedneme babičku a zajdeme si na oběd. Dle domluvy tedy přijedeme k babičce, která nás s Milanem přivítala slovy: „my už jsme po obědě, ale dáme si s Vámi zákusek“.

Tak jsme je teda naložili a jeli jsme do restaurace na oběd. Já dostala jen vodu, ale páník s paničkou si dávali polévku, hlavní jídlo i dezert s kávou. Babička s Milanem, aby nemuseli dlouho čekat, zvládli hned dva dezerty. Po občerstvení a popovídání si, jsme odvezli babičku domů a vyrazili dále na cestu k Diamonkovým.

V Kopřivnici jsme se zastavili ještě na nákup a pak už konečně v cíli. Doma byl jen Kuba, za to měl doma Diamonka, Laru a Claudinku, což mě zajímalo nejvíc ;-) Když se pánici přivítali a vynesli z auta všechny věci, vydali jsme se na pole se proběhnout. Večer pak přijela i Nikča, tak už jsme byli kompletní.

V sobotu

ráno jsme vstali brzy, abychom všechno stihli. Páníci něco pojedli, ale nám nic nedali, aby nám prý nebylo špatně. Jdeme k autu a najednou koukám, že jsem v kufru auta jen s Larou a Claudinku … kde je Diamonďák? Po cestě jsme ještě vyzvedli Šárku, tak bylo dost plné auto, ale volvík vše zvládnul na 1. V Ostravě jsem úspěšně zaparkovali a šli hledat náš výstavní kruh. Když jsme ho našli, zjistili jsme, že už tam je spousta dalších kámošů, tak super. Za chvilku jsme měly postavený bejvák (kennelu) a vlezly jsme se tam všechny 3. Nejdřív šla na řadu Lara a to ve třídě mladých s výsledkem V2/5. Jako další šla do kruhu Claudie ve třídě pracovní a výsledek byl parádní – V1/2 CAC, národní vítěz, BOS, no a nakonec jsem šla a to do třídy vítězů kde jsem získala V2/2 res. CAC.


Vlastně to celé bylo velmi rychlé. No nicméně po takovém výsledku jsme na výstavě skončili. Protože, ale Lara měla jít do závěrečných soutěží o nej chovku, tak jsme ještě čekali. Páník mezitím koupil deku dry-bet pro štěňátka. Než, ale budou, tak jsme ji vyzkoušeli v autě a bylo to super. Abychom si s páníkama ukrátili čekání, šli jsem se projít mimo výstavu. Vyvenčili mě a taky jsme se šli podívat do světa miniatur a taky po okolí, takže jsem viděla půl světa a Ostravu k tomu ;-). Stihli jsme se vrátit akorát na závěrečné soutěže. Bohužel umístění tentokrát nepadlo a tak jsem se odebrali domů, kde nás už netrpělivě čekal Diamonďák.

Po příjezdu jsme si šli hrát na zahradu a dokonce jsme dostali kostičku a taky misky s jídlem :-). Ale pak si začali připravovat jídlo pánici na grilu a to vám byla vůně, ale nic nám nedali. Tak jsme se aspoň honili o klacky. Nakonec jsme skončili všichni unavený a spokojený na gauči.

V neděli

jsme se, po informacích o bourání mostů na D1, rozhodli vyjet brzo a to cestou na Hradec Králové. Tentokrát jsem nejela sama, ale celou cestu jsme kecaly se ségrou Claudinkou, než ji pánici vyložili doma u babičky – máma byla ještě na dovolený a vracela se v pondělí. Než jsme dojeli domů, tak jsme s páníkem ještě nakrmily bažanty a pak už jsem doma odpadla a spala jako špalek.