Narození vrhu -C-

VRH -C- se narodil na den přesně rok po vrhu -B-. Odchov probíha u paničky Abigail Luby a páníka Libora. Jak to všechno probíhalo, o to se s námi podělila panička.


ÚTERÝ 22.02.2022
V tento magický den se mi splnilo jedno velké přání a na svět přišel můj první vrh ze spojení Abigail Vizsla von Prague „U“ a Best of Casa de Canela ❤️ Vrh, který bude odchován jako vrh – C – pod chovatelskou stanicí Vizsla von Prague.

Abi byla neklidná od nedělního večera a v tu chvíli ma ani nenapadlo, že by se štěňátka narodili v den s tak krásným datem, ale Abinka si dala opravdu na čas. V úterý, v 62. den březosti, v čase 2:20 Abi odtekla plodová voda.

3:38 přišel na svět první pejsek 🖤
5:00 se na nás usmála první fenečka ❤️
7:16 vykoukla druhá fenečka 💚
8:16 a je tu třetí fenečka 💜

V bříšku u Abi byly patrné ještě dvě štěňátka, kterým se ale na tento svět moc nechtělo 🤷‍♀️ Abi neměla stahy a ani netlačila – právě naopak si spokojeně chrupkala, tak jsem si říkala, že nabírá sílu. Ale s přibúdajúcim časem rostla i moje nejistota a strach, abych nic nezanedbala. Když se ani ve 13:30 nic nedělo, tak jsem zvedla telefón a pro jistotu volala na veterinu, kde vyhodnotili, že bude lepší, když přijedeme.

Po příchodu spěcháme na rtg, kde se potvrdilo, že tam jsou pořád 2 štěňátka. Na ultrazvuku bylo vidět, že obom prckům bijí srdíčka a mě spadnul velký kámen ze srdce. Ale to jsem ještě netušila, co nás čeká…. Přišla první injekce oxytocinu do svalu, pak vápníku, a glukózy a druhá injekce oxytocinu pro změnu rovnou do žíly…. Bohužel když ani po 1,5h nedošlo k zestupu štěňat do porodních cest, tak mi bylo čoraz jasnejší, co nás čeká a nemine – císařský řez 😪  Pán doktor dáva Abi anestezi a úplně vláčnou ji odnáší na sál a nás s prázdným vodítkem poslal domů s tím, že před 20h si po ni máme přijít. Štěňátka zůstaly na klinice, aby je hned po probuzení mohli přikládat k Abi. Chvilku po našem příchodu domů nám volají z kliniky, že máme pejska 💙 a další holčičku 🧡 a po chvilce nám volají opět, ať přijedeme za Abi, která byla po probuzení velmi vyplašená a hysterická. Po příchodu na kliniku je jí slyšet až do čekárny 🙈 Naštěstí se po našem příchodu uklidní, ale nepřestává plakat, ale nechá si alespoň v klidu priložit štěňátka. V 20h večer dostáváme instrukce, tabletky proti bolesti a Abi na rozloučenou dostává injekci oxytocinu na podporu laktace a injekci proti bolesti.

Doma Abi a štěňátka ukládáme do porodní bedny a Abi se o ně začíná okamžitě o ukážkově starat a to i navzdory náročnému zákroku a viditelným bolestem a já jsem na ni opět jednou neskutečně pyšná 🥰

Dnes jsou prťata na světě 5. den, krásně sajou a nabírají na váze a na Abince by jeden kromě viditelného prubanu nepoznal známky operace. Je z ní ukázková máma a kdyby mi to někdo řekl, ze ta moje neřízená střela dokáže být tak klidná, opatrná a nežná, tak bych mu to nevěřila 🤣

Doufám, že jsme si už veškerou smůlu vybrali a už bude jen dobře 🙏🍀 a z této naší party malých zrzavých kuliček vyrostou vzácní a  úžasní vyžláci tak jak jim to predikuje datum jejich narození 🙏🥰❤️


– NOVÉ ZÁJEMCE JIŽ NEPŘIJÍMÁME –