Narození vrhu -B-

B vrh se narodil 973 dnů nebo také 2 roky, 7 měsíců a 28 dní po vrhu A. I přestože mezi vrhy uplynulo již tolik času, tak evidentně na některé věci se úplně nezapomíná. V neděli jsme se šli s rodinkou projít po Žižkově. Dorotku jsme pro jistotu již nechali doma a na plánovanou delší procházku ji už nebrali. Jelikož jsme chtěli mít přehled využili jsme doma iPad a aplikaci Psí chůvička (s aplikací jsme měli zkušenost už při A vrhu). Během procházky jsme průběžně nahlídli, jak to doma vypadá. Bylo vidět, že Dorotka využila situace, že je doma klid. Průběžně se přesouvala do porodny a hrabáním dek a ručníků se snažila si vyrobit hnízdo k porodu.
Nicméně po příchodu domů se nic nedělo a Dorotka se víceméně chovala standardně. Na noc jsem šel spát do pracovny, abych během noci byl k dispozici a nerušil holky v ložnici. Netrvalo to příliš dlouho než Dorča přišla spát pod peřinu za mnou :-) Během noci jsem toho moc nenaspal, za to jsme stále chodili ven na čurání. Při asi čtvrté návštěvě cca ve 4:30 to bylo jiné. Nějak se mi nezdál pohyb a postavení těla Dorči při vyprazdňování. Už je to určitě tady, říkal jsem si. Přijdeme domů, zalehneme klasicky jako po celou noc do postele, v 5:15 odkládám telefon a zavřu oči – nic se neděje a jsem fakt unavený!

Jen co jsem zavřel oči, byla u mě Barunka: „Už to začalo, první štěně je na světě“. Fakt bych přísahal, že jsem právě zavřel oči. Ale ono už bylo těsně před 6 hodinou a Dorotka porodila sama v porodně. Protože štěně už bylo očištěné odhadujeme, že se narodilo cca v 5:30, byla to holka. Následovala ještě jedna holčička, pak 2 kluci, 2 holky a 2 kluci. Přičemž v 8:08 přišel na svět ten poslední kluk – světle zelený. Měli jsme domluveno s naší chovatelkou Dášou, že přijede na pomoc, kdyby se něco stalo. Nakonec stihla pouze poslední 2 štěňata :-D Všichni to zvládli suprově, jak štěňata tak Dorotka. Během porodu dostávala průběžně vývar na posilněnou, bylo vidět jak ji dodává sílu.

Štěňata přišla na svět 61. den březosti a celý porod trval cca 2,5 hodiny, bez jakýchkoliv zdravotních či jiných komplikací. Kolem 13 hodiny dorazil pro jistotu pan doktor ještě prohlédnout Dorku a štěňata jestli je všechno v pořádku.
Tímto bych chtěl poděkovat Barunce, která byla nejen během porodu Dorotce velkou oporou a vše zvládla naprosto profesionálně a v klidu. Taky to byl její již 3 porod ;-)

Všechna štěňátka mají své majitele se kterými jsme v kontaktu.