Mini sraz vrhu -A- v Orlických horách

Poslední zářijový víkend jsme se rozjeli do Orlických hor. Tento sraz byl plánován dlouho, původně k 1. narozeninám vrhu A. Nakonec se však konal až nyní. Práce, prázdniny a jiné věci nám to dříve nedovolili. I přesto, že jsme se nepotkali úplně všichni se sraz povedl. Dostavili se vzorně Agátha, Angie, Abigail a Andy. Za organizaci bychom rádi poděkovali majitelům Agátky.

V PÁTEK

jsme dorazili z práce cca kolem 15:30, zabaleno jsme měli, tak jsme mohli vyrazit. Což se nakonec zhruba do hodinky podařilo. Vyrazili jsme směr Hradec a myslím, že kolem 19 jsme již byli na místě na Orlické chatě u Rampušáka. Po cestě jsme se ještě pro jistou zastavili na veterině – kamarád a osobní lékař Agáthy. Barunce se nezdála Dorotky nateklá packa, nebo spíš meziprstí levé zadní packy. Pan doktor byl moc hodný, počkal na nás i po zavírací době. Dorotku prohlédl a nasadil antibiotika – pro jistotu. Vypadá to, že si něco zapíchla do packy. Kdyby bylo nejhůř dostali jsme i léky od bolesti. Za cca 15 minut jsme byli hotový a mohli pokračovat v cestě na chatu. Postupně jsme se v pořádku sjeli všichni a mohli si dát večeři – my si vybrali svíčkovou :)

Svíčková

nějaké to pivo, domluvili se na ráno a šlo se do hajan.

V SOBOTU

jsme vstávali kolem 7, po ranní hygieně jsme šli na snídani, kde nás čekal oba dny stejně obložený stůl – čaj, rozpustná káva, mléko, nějaká buchta, plátkový sýr, nakrájený junior, máslo, teplé párky, hořčice a chleba. No tak dali jsme si co se dalo a v 9 už přijel Vláďa s Káťou, Justýnkou, Kubou, Agátkou a Barnym. Jali se nás jako správní místňáci provést krajem. Navštívili jsme strašidelný kostel

pak jsme dali vylítat psy

a pokračovali jsme k dalšímu kostelu, který působil novějším dojmem :-) a hlavně měl prosklenou střechu :-o


Byla to krása veliká :) následovala prohlídka místního květinářství /zahrádkářství pod záštitou chráněné dílny. Nakoupili jsme nějakou tu zeleninu a jelo se dál. Další zastávkou byl les a houby. Našli jsme jich asi tak kvadrilion :-D A to jen pár metrů od cesty na délce nepřekračující 500 metrů. Následoval oběd v totálně přeplněné horské chatě – bohužel se zde platí jen v hotovosti. Po obědě nás opustila Angie s Míšou, které už museli domů. Odpoledne jsme jeli ještě na jiné místo – na polskou stranu hor na další houby. Pak následovala zastávka v hospodokavárně, kde nás čekal táta od Káti, čaj, pivo, káva a dortíky. Pak už domů na penzion, sprcha a zase jsme se sešli na večeři – tentokrát to byla rajská omáčka a zase nějaké to pivko. Kecali jsme všichni cca do 23 hodin.

V NEDĚLI

po obligátní snídani :-D jsme si zabalili svých pár švestek a jeli na sraz za Agátkovic rodinkou. Sraz byl u včerejší hospodokavárně. Zavezli jsme, ženy, děti a psy krapet dále do polí, kam jsme mi muži po zaparkování aut, došli už pěšky a pokračovali jsme krásnou horskou krajinou s občasným sběrem hub.

až jsme se dostali zpět k autům. Dali jsme si oběd – Libor s Lubou nás zachránili hotovostí – ponaučení pro příště je, že na takové výlety se jezdí zásadně s hotovostí a nespoléhá se na platební karty, terminály tady nevedou. Po obědě jsme šli k Agátkovic na kávičku s domácím perníkem a pak jsme se rozjeli ke svým domovům – vlastně všichni směr Praha až na domácí :)