Zákupy 2017

V neděli 13.8.2017 již tradičně proběhla v Zákupech u České Lípy v prostorách krásného zámeckého parku speciální výstava, kterou pořádal klub chovatelů hrubosrstých a maďarských ohařů (KCHHMO).

Výstava sice byla až v neděli, ale my se s páníkem na poslední chvílí rozhodli jet už v sobotu. Jeli jsme za Bertoni gangem do kempu v Zákupech. Bylo to super zase vidět všechny příbuzné :-) byla tam máma Bertha, ségry Claudie a Elza, bráškové Cosmos, Diamond a Dartík a taky malá Lara :-). Jo a taky nějaký lidi ze kterých měl radost páník, že je viděl. Některé jsem poznala, ale říkala jsem si, že když je tady Michal tak kde je Cassey? :-( Njn ségra vlastně na výstavy nejezdí a Michal jel stejně jako páník na výstavu pomáhat.

No takže v sobotu večer jsme si zablbnuli, páníci si pokecali, pojedli a popili. Nám nic dát nechtěli, protože by nám to nechutnalo –  a jak to asi můžou vědět co? Ty vůně buřtů a chleba a brambůrek a kdoví co tam všechno ještě měli :-) Stejně mi sourozenci říkali, že si v noci řekli o čůrání a šli se podívat na buřty co tam zůstaly na stole u ohně – byli moc dobrý. Já spala s páníkem v autě a vůbec mě to nenapadlo – musím se poučit, snad příště.

Spaní v autě nebylo úplně nejhorší musím říct, ale když se mi ségry a bráchové pochlubili s těma buřtama … no vyměnila bych. Takže ráno vstaneme, dáme čurání, páník si dal klacek do huby a jezdil s ním tam jako divej až se mu dělala pěna u huby … musím říct, že jsem o něj měla vážně strach, ale nakonec to vyplivl, napil se, zase vyplivl (???? proč to dělá?). No, ale vypadal v pohodě, radostně zavolal, že jdeme tak jsem šla. Upravili jsme auto a popojeli na zámek :-) Krásné prostředí a počasí nám přálo.

Pak páník odběhl a viděla jsem ho vlastně jen chvilku, když se zastavil mě podrbat za ušima a dát hudlana. Pak přišla nějaká slečna v zeleném a vzala mě do kruhu. Tam jsem běhala se spoustou dalších holek, dělala postoj a dostávala mlsky. Nakonec jsem se postavila jako druhá (V2) s titulem res. CAC z celkem 10 holek.

Pak byli ještě další soutěže apod., ale to už mě moc nebralo, protože přišel páník a svět byl zase krásnější :-) Moc gratuluju i sourozencům, kteří se umístili výborně a paní chovatelce Dáši udělali velikánskou radost :-)

pac a pusu
Dorča