SZVP Praha – Dubeč 2016

V srpnu (28.8.2016) jsme se zúčastnily zkoušek z vodních prací (SZVP). Pořádajícím byl OMS Prahy 9 a celkem nastoupilo 18 psů s vůdci.

Byli to první zkoušky, které jsem si s Dorčou nacvičoval téměř sám. Radost byla o to větší, že zkoušky dokončilo pouze 12 jedinců z toho 8 jich došlo v I. ceně.

SZVP probíhali na nádherném rybníku Slatina u pražských Štěrbohol.

Myslím, že organizátoři vybrali moc hezké prostředí pro konání zkoušek.

Rybník byl rozhlehlý, nabízel nám všechny potřebné druhy terénu. Krásný rákos na dohledávky a též pro nahánění. Byl i dostatečný prostor pro ukázku ochoty na hluboké vodě a přinášení kachny. Díky tomuto uspořádaní jsme se mohli rozdělit do 3 skupinek, kdy jsme vytvořilo zkušební kolečko. První skupina začínala dohledávkou kachny v rákosí. Druhá skupina mezitím prováděla nahánění v rákosí, a nakonec třetí měl ochotu na hluboké vodě + přinášení kachny z hluboké vody. Nakonec jsme se všichni sešli a dali jsme si klidy na stanovišti.

Protože jsem si vylosoval č. 7, byl jsem první v mini skupince, která začínala dohledávkou kachny v rákosí. Dohledávka dopadla na výbornou a dokonce nás rozhodčí ještě využili jako ověřovacího tým u soutěžících s losem č. 8.

Nejvíce jsem se obával klidů na stanovišti, které nakonec nedopadli tak špatně. Protože jsem měl Dorottu uvázanou na řemenu, dostali jsme automaticky známku 3. Další trojku jsme získali na nahánění v rákosí. Odůvodnění bylo, že Dorotta neprohledávala dostatečně do hloubky. Nicméně všechny ostatní disciplíny jsme odešly v samých 4kách.

Celkové hodnocení

tedy bylo 93 bodů a celkové 2. místo. S tím jsem vůbec nepočítal a to více jsem byl překvapený a hrdý.

szvp_dorca