Štěně, to není žádný špás!

Pořídit štěnáťko není žádný špás. Je to rozhodnutí, že přijímáte do svého života živého tvora, kterému dáte péči, ochranu a lásku. Že mu vytvoříte podmínky pro podporu jeho vloh a vrozených vlastností.

Je mi moc líto, že tomu stále hodně lidí nerozumí. Nechápou, že nejde o pokus, nejde o vyplnění volného času nebo zahnání nudy, nejde ani o bezva doplněk či hračku pro děti.

Krom toho, že se rozhodujete, jak moc svůj život přizpůsobíte tomu malému chlupáči, chce to i pořádnou dávku trpělivosti a důslednosti.

Vězte, že….

kdyz_se_nepovede

Co si budeme povídat, někdy je to na „dvojku červenýho“ a antistresovou koupel :o)
Někdy to skoro vypadá, že nám vše dělají naschvál a ještě se z toho radují. My k nim pak pronášíme proslov, jako bychom mluvili k dítěti: „Agáto děláš si ze mě srandu? Copak ty nevíš, že „čekej“ znamená stůj? Dneska nebude žádnej pamlsek!“

Schválně, máte představu, co budete dělat, když bude:

moznosti

Chtě nechtě, první krok před pořízením štěňátka, je všechno zvážit. Druhý krok je výchova, důslednost a vytrvalost v ní.

Aby těch situací, které vám způsobí „nervy v kýblu“, bylo co nejméně, připravujeme pro vás sérii video-výcviků k poslušnosti. Pomůžou nám s tím naše psí slečny Agáta a Dorotta, a náš maličkej kámoš Argo.

maly_argo.jpg

Argoušek má 8 týdnů. Videa z výcviku tedy budou autentický. Bude to pekelná sranda a máte se na co těšit :o)

Věřím a doufám, že se vám to bude líbit a bude vám to užitečné!